THE SLOW

Batu Bolong, Canggu

A multifaceted island stay incorporating boutique accommodation, all-day dining, drinks, art, local culture, and interactive retail, all set on the coast of Canggu, Bali. Sustainability was never an afterthought for The Slow. It was a founding principle that guided the hotel through the early days of sourcing construction materials and curating furniture, well before its floors and the walls had even appeared. The Slow continues to work with the island’s passionate change-makers to make sustainability a core focus of what they do and what others are inspired to do.

MOVING FOR TOMORROW

Sustainability management // Sustainable management is clearly documented & implemented

Sustainable building & design // Use of sustainable and local materials, art/crafts in design and furnishing

Guest awareness // Promotion & communication are accurate and transparent regarding the company sustainability practices  

Equal & local employment // Local residents are given equal opportunities for employment including management positions

Local & organic purchasing // When purchasing, the company gives priority to local, Fairtrade and organic suppliers

Efficient purchasing & packaging // The company carefully manages the purchasing of goods and packaging in order to minimize waste

Energy conservation // Equipment and practices are used to minimize energy use

Waste management // A waste management plan is in place with actions to reduce, separate and reuse or recycle waste

No single use plastic // The company does not use single use plastic

Biodiversity conservation // The company actively supports, protects and promotes local biodiversity and wildlife

Cultural interaction & heritage // The company demonstrates awareness of local cultural interaction & heritage

Community support // The company supports its local community through various contributions

THE SLOW DETAILED ACTIONS

Infrastructure: The restaurant is designed to be naturally air-cooled, utilising the local sea breeze and running without air-conditioning | LED energy efficient lighting is used throughout | Recycled materials such as used tent canvas have been used for couch cushions | Recycled teak wood used for custom made local furniture like the tables and chairs.

Suites: Bathroom amenities are packaged in recycled boxes, some offered for purchase only to avoid unnecessary use | Re-usable and refillable glass bottled water supplied to guests | Liquid re-fill used for soap, shampoo & conditioner, rather than tiny, single-use bottles | Durable & traditional steel room key without plastic key tag | Brick tiles hand made on site with 3 variations of sand and dried in the sun. Used in rooms for natural cooling.

Eat & Drink: Locally sourced, seasonal ingredients used in all dishes | Head-to-tail meal preparation in many dishes | Line-caught fish | Pre-batched cocktails made on site almost entirely without perishables | Excess food and wastage used for pig consumption and compost | Strict no plastic policy | Reusable, high-quality tableware custom made for The Slow Ceramic tableware | Silver & recycled wood spoons, forks and knifes | Glass straws | Recycled cork for coasters | Napkins made of cloth rather than single-use paper | Recycled bottles made into glass wear and plant pots | In-house bottle recycling for drinks.

CONTACT

Address: Pantai Batu Bolong St No.97, Canggu, North Kuta, Badung Regency, Bali 80361 // Phone: +623612099000

Register

You don't have permission to register